$ 66 500 000 000 i Bitcoin är förlorat och kommer aldrig att återvinnas, säger Crypto Intelligence Firm Chainalysis

Blockchain-intelligensföretaget Chainalysis dyker in i grunden för Bitcoins 2020 bull run.

Säger företaget att det finns cirka 14,8 miljoner Bitcoin i omlopp

I en ny marknadsintelligensrapport säger företaget att det finns cirka 14,8 miljoner Bitcoin i omlopp, om du subtraherar mängden BTC som människor har tappat tillgång till genom åren. Det lämnar 3,7 miljoner Bitcoin Trader till ett värde av cirka 66,5 miljarder dollar som för alltid är förlorade och förblir otillgängliga för nya köpare.

Cirka 77% av de 14,8 miljoner har varit låst i fem år eller mer, vilket innebär att det finns 3,4 miljoner BTC tillgängliga för köp bland växande efterfrågan från investerare med djupa fickor.

”Den institutionella övergången till kryptovaluta verkar drivas av en önskan att säkra mot makroekonomisk osäkerhet, vilket naturligtvis inte har varit bristfälligt i år … Uppgifterna visar också på denna institutionella investeringsberättelse. För det första ser vi en ökning av överföringar av högt värde som skickas från börser 2020. ”

Chainalysis säger att antalet överföringar på 1 miljon dollar i BTC

Chainalysis säger att antalet överföringar på 1 miljon dollar i BTC eller mer från kryptobörser till privata plånböcker är 19% högre än 2017 på höjden av den senaste stora tjurcykeln. Denna ökning av utbyte till plånbok indikerar att de som köper BTC har mer pengar att spendera.

För att Bitcoin ska fortsätta att stiga på lång sikt, säger Chainalysis att den ledande kryptovalutan måste bevisa att den liknar guld och kan ge en skydd mot ekonomisk osäkerhet.

”En jämförelse av den här tjurkörningen med 2017 tyder på att investerare har blivit smartare och mer strategiska och köpt Bitcoin för att uppfylla ett specifikt användningsfall snarare än att spekulera i den nya heta tillgången. Om Bitcoin kan fortsätta att vara en effektiv skydd mot makroekonomiska trender, tror vi att fler och fler institutionella investerare kommer att lägga pengar på tillgången, vilket leder till ännu mer mainstream-antagande. ”