Kraken VD Jesse Powell på DeFi

Decentraliserade finansbedrägerier: Kraken VD Jesse Powell på DeFi

Bitclub, Onecoin, PlusToken, Cloud Token och EXW Wallet: Dessa projekt är alla MLM-bedragare.

För två dagar sedan publicerade Kraken VD Jesse Powell en tweet som klagade på Decentralized Finance (DeFi). Trots det faktum att Kraken själv har listat några projekt blev Powell upphetsad över de rusade projekten. Enligt hans uppfattning Bitcoin Profit gick många projekt i drift för snabbt och hoppades sedan på stöd från utbyten så fort det fanns fel i loggen.

Powell ventilerade sin ilska i en tweet den 26 oktober. Kraken VD sa att DeFi-projekt äntligen borde investera i försäkrings- och säkerhetsrevisioner.

Powell kritiserade den nuvarande strategin för många DeFi-projekt och påpekade att de upprepade gånger sökte skulden på andra.

Jag accepterar inte att du fortsätter att försöka överföra kostnaderna för dina hastiga och helt vårdslösa utbyggnader till externa parter. Slutligen investera i revisioner. Acceptera förlusterna, för det är förmodligen din enda väg till upplysning.

Utlösaren för denna tweet var utan tvekan det senaste fallet med Harvest Finance.

Harvest Finance Hack: 24 miljoner dollar förlust

Som en påminnelse: En hackare kunde stjäla 24 miljoner dollar från avkastningsaggregatens Harvest Finance likviditetspool.

Projektet är bara ett exempel på många stora hack och protokollfel i Decentralized Finance de senaste månaderna.

I augusti i år satte exempelvis avkastningsbönder in mer än 400 miljoner dollar i Yam Finance-protokollet, som inte hade granskats fram till den tiden.

Två dagar senare misslyckades projektet eftersom det fanns ett fel i protokollets ommekanism. Konsekvensen var en prisnedgång på 90%.

Andra exempel, som omplacering från Uniswap till SushiSwap, visar att många människor arbetar i DeFi-rymden utan att göra tester i förväg.

Sist men inte minst kan vi påpeka Eminence-projektet. Detta projekt startades av Yearn.Finance-grundaren Andre Cronje. Grundaren betonade att den fortfarande var under utveckling. En del satte dock miljoner i loggen och så inträffade också ett hack här.

DeFi-tokens på Kraken

Trots alla dessa kända faror måste Decentralized Finance (DeFi) tas på allvar. Kraken VD Powell har också insett detta och så listar hans utbyte också DeFi-tokens.

De mest kända exemplen på detta är Compound (COMP), Uniswap (UNI) och Yearn.Finance (YFI).