Vergeet de melk en de koekjes, de Kerstman accepteert Bitcoin deze feestdagen.

Net als de kerstman zelf, is Bitcoin magisch.

Hoewel hij op de Noordpool woont, brengt de kerstman een groot deel van zijn decembertournee door op de wereld, waarbij hij in de aanloop naar kerstavond op talloze feestelijke thema’s verschijnt. Als betaling voor deze rendez-vous staat de kerstman al lang bekend om zijn fooien in verschillende valuta’s, bezittingen en eetbare lekkernijen. Dit jaar voegt de Kerstman Bitcoin (BTC) toe aan zijn lijst van geaccepteerde betaalmethoden.

Een wereldwijde service genaamd HireSanta laat mensen nu een kerstman reserveren in ruil voor Bitcoin, volgens een bericht op de website van het bedrijf:

„Er zijn verschillende manieren waarop HireSanta Bitcoin Rush kan accepteren als betaling voor de diensten van de Kerstman, u kunt Bitcoin direct naar onze Coinbase account sturen of u kunt het doen via Paypal, afhankelijk van hoe u uw Bitcoin opslaat“.

Er is bijna een jaar verstreken sinds de vrijgevige man met een buik als een kom vol gelei zijn laatste ondeugende en mooie lijst heeft opgesteld. John McAfee stond vorig jaar bovenaan de stoute lijst vanwege zijn tactische ontwijking van de autoriteiten van de Verenigde Staten. Craig Wright verscheen ook op de lijst als een waarschijnlijke kolenontvanger. Wright, die hardnekkig heeft beweerd dat hij de Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto is, heeft verschillende smaadzaken aangespannen tegen bekende mensen uit de industrie, waaronder Peter McCormack, gastheer van de What Bitcoin Did-podcast.

De mooie lijst van 2019 leverde een aantal goede jongens en meisjes op, waaronder Keith Mali Chung, die na een toevallige transactie ongeveer 80.000 dollar in Bitcoin teruggaf aan de eigenaar. Op de mooie lijst stonden ook schoolgangers in Oeganda die door Binance in het kader van een initiatief van de liefdadigheidsvleugel voedsel kregen.

Met de kerstperiode in volle gang heeft crypto-makelaar Bitcoin Suisse onlangs twee vakantie-themareclames in het hoofdstation van Zürich in Zwitserland geïnstalleerd.